PABSEM

Proje Referansı : 2021-1-LT01-KA220-ADU-000028279

AB Hibesi  :119650 EUR

Gerçek yalnızlık, bireyin anlaşılmaz ve yalnız olduğu hissidir. Bu yönüyle sanat terapisi, bireyin ifade edemediği duygularını şiire, ifade edemediği sözleri müziğe, ifade edemediği düşünceleri ise şiire yansıtır. Bireyin hayatında yalnızken yaşadığı olumsuzluklar; Güvensizlik, korku, depresyon, özlem ve gelecek kaygısı biçiminde hayatına yansır.

Fiziksel ve zihinsel aktivitelerimizin yarattığı tüm duygu ve hareketlerin, sinir sisteminin kendi aralarında ve beyinle olan iletişimi sonucunda meydana geldiği bilinmektedir. İletişim, sadece dış dünyada değil, aynı zamanda iç dünyada da yaşamsal faaliyetlerin ana nedenidir. Hem iç dünyamızda hem de dış dünyamızda iletişimin kesildiği alanlarda bedensel ve ruhsal hastalıklar meydana gelir. Sanat terapisinin bu yönden ikame bir bileşen olarak faydalanması beklenir.

Terapi çalışmalarında; Sanatın bütünleştirici ve birleştirici etkisinin, çoklu hastalıkların oluşturduğu yalnızlık sendromuna iyi gelmesi ve iletişimsizlik sorununu ortadan kaldırması beklenmektedir. Sosyal ilişkiler, karşılıklı bilgi paylaşımı, duygusal destek ve doğrudan yardım gibi diğer bireylerle olan ilişkileri ve etkileşimleri içerir.

ÜYE GİRİŞİ